Tuesday 23 February 2021

Θέλετε να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε - βάψτε τα ντουλάπια σας!

 


Η κουζίνα σας είναι η καρδιά του σπιτιού σας και τα ντουλάπια καθορίζουν ουσιαστικά ολόκληρο το ντεκόρ της κουζίνας σας. Είτε αγαπάτε το μοντέρνο, είτε το κλασσικό στύλ, βάφοντας τα ντουλάπια σας, μπορείτε να μεταμορφώσετε εντελώς την κουζίνα σας. Έτσι, εάν σάς έχουν κουράσει τα βαρετά, παλιά ντουλάπια σας και θέλετε να δώσετε νέα ζωή στο χώρο σας, τότε βάψτε τις!

Πώς; σας ακούω να λέτε.                                                                                                            

Λοιπόν, είμαι εδώ για να σας πω, πώς!

  •   Το πρώτο βήμα ειναι να βρείτε το σωστό χρώμα για τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Σήμερα, θα μιλήσω για το πώς μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό χρώμα. Οι επιλογές στα χρώματα και τις τεχνικές που υπάρχουν είναι πάρα πολλές και αυτό σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα διακόσμησης για την κουζίνα σας.

  •  Όσον αφορά την επιλογή του σωστού χρώματος, βοηθάει να λάβετε υπόψη ποιο είναι το στυλ των ντουλαπιών σας.

Εάν έχετε μια παραδοσιακή κουζίνα, τα κλασικά χρώματα όπως το κρέμ, το μπέζ και το λευκό, ταιριάζουν απόλυτα και φαίνονται υπέροχα.

Εάν έχετε μια μοντέρνα κουζίνα, η παλέτα σας μπορεί να μεγαλώσει σημαντικά, καθώς τα εντονα και τα φωτεινά χρώματα οπώς το κόκκινο, το πράσινο ή το κίτρινο ταιριάζουν σε μια σύγχρονη κουζίνα.

  • Στη συνέχεια θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο φυσικό φως έχει η κουζίνα σας.

Εάν η κουζίνα σας δεν έχει πολύ φυσικό φως, ίσως θελήσετε να βάψετε με ανοιχτές αποχρώσεις, σε ζεστούς τόνους για τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Τα ελαφριά, ζεστά χρώματα δίνουν την ψευδαίσθηση της προσθήκης φωτός στο χώρο.

Εάν έχετε μεγάλα παράθυρα στην κουζίνα σας που επιτρέπουν άφθονο φυσικό φως, έχετε περισσότερη ευελιξία για να προσθέσετε πιο σκούρους τόνους στην παλέτα σας.

    Μπορούμε να βάψουμε με ένα χρώμα:

Η βαφή των ντουλαπιών της κουζίνας σας με ένα μόνο χρώμα είναι κομψή και αντέχει στο χρόνο. Η αντίθεση που δημιουργείται όταν τα μαύρα, τα σκούρα καφέ ή τα σκούρα γκρί ντουλάπια συνδυάζονται με ανοιχτούς τοίχους και δάπεδα κουζίνας, είναι υπέροχη.

    Μπορούμε να βάψουμε με δύο χρώματα:

Photo by Kam Idris on Unsplash

 
Δύο διαφορετικά χρώματα είναι εντυπωσιακά. Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα και συνδυάστε το με ένα ουδέτερο χρώμα. Θα μπορούσατε να βάψετε τις κάτω πόρτες ντουλαπιών με το έντονο χρώμα και τα άνω ντουλάπια σε ουδέτερο χρώμα. Ή θα μπορούσατε απλώς να βάψετε τις πόρτες του ντουλαπιού του νησιού της κουζίνας σας με ένα διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη κουζίνα.

    Μπορούμε να βάψουμε με διαφορετικές αποχρώσεις ενός χρώματος:

https://gr.pinterest.com/pin/73465037661274804/

 Η φωτογραφία είναι από το Pinterest

Εάν τα ουδέτερα χρώματα είναι πολύ βαρετά για εσάς, αλλά τα έντονα χρώματα είναι πάρα πολύ, βρείτε έναν συμβιβασμό στη χρήση δύο αποχρώσεων ενός χρώματος. Χρησιμοποιήστε σκούρες αποχρώσεις ενός γκρι ή καφέ χρώματος στα άνω ντουλάπια σας, ενώ οι ελαφριές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος χρησιμοποιούνται στα κάτω ντουλάπια (ή αντίστροφα). Αυτή η τεχνική διατηρεί τα πράγματα ουδέτερα, αλλά προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο οπτικού ενδιαφέροντος.

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσω για το τι πρέπει να κάνετε πριν επιχειρήσετε να βάψετε την κουζίνα σας και τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Αν θα θέλατε περισσότερη έμπνευση ή συμβουλές σχετικά με DIY, χειροτεχνίες κ.λ.π. ελάτε να στην ομάδα μας στο Facebook A little paint and a lot of love θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί.

No comments:

Post a Comment