Monday 8 March 2021

Τι δέν πρέπει να κάνετε πρίν ξεκινήσετε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας!

 

Εντάξει, αποφασίσατε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας και αναζητάτε έμπνευση στο Pinterest. Μπορείτε να δείτε το προηγούμενο άρθρο μου εδώ Θέλετε να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε - βάψτε τα ντουλάπια σας!  Τα βαμμένα ντουλάπια που κοιτάζετε φαίνονται αρκετά απλά, λίγο χρώμα και αυτό είναι! Ωστόσο, μια προειδοποίηση, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα! Εάν θέλετε να αποφύγετε μια καταστροφή και να σπαταλήσετε τα χρήματα που θα ξοδέψετε για χρώμα και προμήθειες, έχω αναφέρει μερικά από τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, τότε θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα και θα έχετε μια ολοκαίνουργια κουζίνα με πάρα πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με την αγορά νέας.

• Δεν καθαρίζετε σωστά τις επιφάνειες πριν βάψετε!

Ακόμα και αν πιστεύετε ότι τα ντουλάπια ςας είναι απόλυτα καθαρά, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να τα καθαρίσετε καλά με ένα καλό καθαριστικό. Ο χειρότερος εχθρός των χρωμάτων με βάση το νερό είναι το λίπος, το χρώμα δεν θα κολλήσει.

• Δεν αφαιρείτε τα χερούλια η τα πόμολα!

Σας συνιστώ να βγάλτε όλες τις πόρτες και να αφαιρέσετε τα συρτάρια για να τα βάψετε, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τίς επανατοποθετήσετε, καθος οι πόρτες και οι μεντεσέδες πρεπει να τοποθετούν με ακρίβεια όπος και πρίν.

Εάν βάψετε τις πόρτες ενώ είναι ακόμη συνδεδεμένες, προσπαθήστε να αποφύγετε να βάψετε τους μεντεσέδες καθώς το χρώμα ενδέχεται να ξεφτίσει.

Θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα χερούλια η τα πόμολα της πόρτας, μην δοκιμάσετε να βάψετε της πόρτες με αυτά ακόμα συνδεδεμένα για να εξοικονομήσετε χρόνο, αυτά ειναι εμπόδια όταν προσπαθείτε να επιτύχετε μια ομαλή, ομοιόμορφη επιφάνεια κατά τη βαφή.

• Δεν σημειώνετε τις πόρτες και τα ντουλάπια!

Εάν αποφασίσετε να αφαιρέσετε τις πόρτες και τα συρτάρια, τότε μην ξεχάσετε να σημειώνετε στην καθεμία και στο ντουλάπι από το οποίο αφαιρέθηκε, με ένα κομμάτι χαρτό ταινία με αντίστοιχους αριθμούς γραμένα, διαφορετικά, όταν πρόκειται να επανατοποθετήσετε της πόρτας θα τραβήξετε τα μαλλιά σας ψάχνοντας για το ντουλάπι από το οποίο αφαιρέθηκε!

• Δεν τρίβετε!

Πρέπει να τρίβετε ελαφρά τα ντουλάπια και της πόρτες πρώτα με γυαλόχαρτο 150 ή 200 grit, καθώς αυτό θα βοηθήσει το χρώμα να κολλήσει στο ξύλο. Ακόμα και αν τα ντουλάπια σας είναι MDF ή laminate, μπορείτε να αγριέψετε λίγο την επιφάνεια. Απλά κάντε σε όλες τις επιφάνειες μια γρήγορη λείανση, μην προσπαθείτε να βγάλετε το γυμνό ξύλο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεθωριάσετε τη γυαλιστερή επιφάνεια.

• Δεν βεβαιώνεστε ότι τα ντουλάπια σας δεν έχουν σκόνη ή σκουπίδια πριν βάψετε!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν σκόνη από το τρίψιμο και άλλα κομμάτια σκουπιδιών πριν ξεκινήσετε τη βαφή. Εάν παραμείνει σκόνη και σκουπίδια στην βαμμένη σας επιφάνεια, θα φαίνεται χάλια και θα χρειαστεί να τρίψετε ξανά και να βάψετε ξανά την επιφάνεια.

• Δεν χρησιμοποιείτε αστάρι!

Αν και πολλά από τα χρώματα στην αγορά διαφημίζουν το γεγονός ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς τρίψιμο ή αστάρωμα και είναι δελεαστικό να παραλείψετε αυτό το βήμα, συνιστώ να εφαρμόσετε το αστάρι ούτως ή άλλως. Μερικές φορές, ενδέχεται κάποια  ξύλα να ξεράσουν διάφορες ουσίες που είχαν κατά την παλιά τους επεξεργασία, στο καινούρια σας βαφη! Πχ όπος ξερνάει η νικοτίνη στον τοίχο όταν το βάφεις και αυτό είναι καταστροφή. Εάν ανησυχείτε ότι τα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορεί να έχουν αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να εφαρμόζεται ένα sealer (σφαγιστικό πόρων). Επίσης, επιφάνειες που δεν είναι πορώδεις, όπως MDF, laminate κ.λπ. πρέπει να ασταρωθούν πριν από τη βαφή για θα επιτρέψει το χρώμα να κολλήσει σωστά.

• Δεν σηκώνετε τις πόρτες πριν τις βάψετε!

Εάν δεν σηκώνετε την πόρτα πριν την βάψετε, δεν θα μπορείτε να βάψετε σωστά τις άκρες και τις γωνίες και δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τα τρεξίματα. Βάλτε της πόρτες σε μερικά άδεια κουτιά απο κονσέρβες για να μπορείτε να κάνετε ευκολότερα ελιγμούς με το πινέλο γύρω από τις άκρες.

• Μην περιμένετε να επιτύχετε ένα απόλυτα ομαλό αποτέλεσμα!

Εάν τα ντουλάπια είναι ξύλινα και έχουν έντονα νερά, τότε οι αυλακώσεις θα φαίνονται και μέσα από το χρώμα.

Εάν τα ντουλάπια είναι MDF ή laminate και χρησιμοποιείτε πινέλο, τότε μπορεί να έχετε σημάδια πινέλου που θα χαλάσουν την ομαλή επιφάνεια, για να αποφύγετε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ρόλο.

• Μην προσπαθείτε να ολοκληρώσετε την εργασία σε μια μέρα!

Η βαφή των ντουλαπιών της κουζίνας σας δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε μια μέρα ή σε ένα Σαββατοκύριακο! Πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να ολοκληρώσετε την εργασία.

Στο επόμενο άρθρο μου θα μιλήσω για τους διαφορετικούς τύπους χρωμάτων που διατίθενται και πώς να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Αν θα θέλατε περισσότερη έμπνευση ή συμβουλές σχετικά με DIY, χειροτεχνίες κ.λ.π. ελάτε να στην ομάδα μας στο Facebook A little paint and a lot of love θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί.

No comments:

Post a Comment