Wednesday 1 April 2020

Το ντεκουπάζ είναι ακριβό χόμπι! Η όχι;


Μερικές φορές, κάποια κυρία θα έρθει στο κατάστημά μου λέγοντας ότι πραγματικά θαυμάζει τα αντικείμενα που δημιουργώ και θέλει να ξεκινήσει ντεκουπάζ αλλά είναι ένα τόσο ακριβό χόμπι! 

Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν ισχύει αυτό - το ντεκουπάζ είναι τόσο ακριβό όσο θέλετε να είναι. 

Ας σκεφτούμε το παραδοσιακό ντεκουπάζ, στη Γαλλία το 18ο αιώνα, όπου το ντεκουπάζ (η ονομασία του προέρχεται από το γαλλικό ρήμα «découper», που σημαίνει «κόβω, «cut out») έγινε εξαιρετικά δημοφιλές με τη χρησιμοποίηση ελάχιστων υλικών - ασπρόμαυρες εικόνες χρωματίζονταν με το χέρι, κόβονταν, κολλιούνταν στην επιφάνεια των επίπλων και στη συνέχεια με την εφαρμογή πολλαπλών στρωμάτων βερνικιών επιτύχαιναν ένα στιλπνό φινίρισμα.


 
Έτσι, το μόνο που χρειάζεστε είναι γκέσο, κόλλα, βερνίκι, μερικά βασικά ακρυλικά χρώματα και το σημαντικότερο, όμορφες εικόνες. Μόλις έχετε αυτά τα υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ατελείωτα όμορφα έργα.

Μπορείτε είτε να αγοράσετε αντικείμενα για να τα διακοσμήσετε, είτε να χρησιμοποιήσετε παλιά αντικείμενα όπως έναν δίσκο, ένα κουτί, μία κορνίζα ή ακόμα και ένα ανεπιθύμητο έπιπλο που έχετε κρύψει κάπου γιατί δεν θέλετε πραγματικά να το πετάξετε!






Φυσικά υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων ντεκουπάζ στην αγορά και οι εταιρείες προωθούν νέες τεχνικές και εκατοντάδες προϊόντα συνέχεια. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να αγοράσετε ό,τι προτείνεται καθώς αυτό είναι που καθιστά το ντεκουπάζ πραγματικά ακριβό.

Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε τι θέλετε να δημιουργήσετε, έχετε κάποιο στυλ; Μην ξεχνάτε ότι  "το λιγότερο είναι περισσότερο" (less is more).... Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια ασκήσεως του ντεκουπάζ τόσο ως χόμπι όσο και επαγγελματικά, εξακολουθώ να χρησιμοποιώ συγκεκριμένα προϊόντα.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πάστα κρεκελέ, κρακελέ βερνίκι δύο συστατικών και κρακελέ ενός συστατικού. Χρησιμοποιώ αυτά τα προϊόντα για να βελτιώσω ή να παλαιώσω ένα αντικείμενο που δημιουργώ.


Λατρεύω τα χρώματα, είτε χρώματα κιμωλίας, είτε ακρυλικά ή μεταλλικά χρώματα κλπ. Μου αρέσει πολύ όταν ανοίγω ένα καινούργιο χρώμα, το βρίσκω τόσο ικανοποιητικό!
 

Μαζί με τα παραπάνω, στένσιλς, πάστες, φύλλα χρυσού, μεταφορά εικόνας και διακοσμητικά είναι τα βασικά δημιουργικά προϊόντα μου, αν και βεβαίως πειραματίζομαι και χρησιμοποιώ τα πολλά θαυμάσια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εάν θέλετε να κάνετε ανακύκλωση τα παλιά σας αντικείμενα, ή να φτιάξετε δώρα που εκφράζουν την προσωπικότητα σας, να δημιουργήστε όμορφα και χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι σας ή απλά θέλετε να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα και να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας τότε το ντεκουπάζ είναι για σας!

No comments:

Post a Comment